Dotyk Anioła - mieszanina 100% olejków eterycznych 10ml

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 210,00 zł 210.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Skład: 100% olejków eterycznych: olejek z kadzidłowca, cedru atlaskiego, grejpfrutowy, rozmarynowy

Dotyk Anioła jest kompozycją utworzoną dla osób dbających o swój pejzaż wewnętrzny. Oczyszcza umysł, wzmacnia jego siłę, stymuluje pozytywne myślenie. Ta doskonała pomoc w okresach wyczerpania i przewlekłego stresu, subtelnie łagodzi wszelkie napięcia.

Zastosowana w kominku aromaterapeutycznym tworzy klimat sprzyjający odprężeniu i oczyszcza powietrze.

Olejki z kadzidłowca i rozmarynowy znane są ze swoich właściwości gojących, zabliźniających a także odmładzających.
Olejek cedrowy drenuje skórę, w terapiach naturalnych stosowany jest w deramatozach.

Olejki niwelują napięcie nerwowe, dotleniają, rewitalizują i tonizują.

Pojemność: 10 ml

O olejkach eterycznych zawartych w tej mieszaninie:

Olejek grejpfrutowy Citrus Paradisi Peel Oil

Otrzymywany jest poprzez wyciskanie olejku ze skórki owoców grejpfruta. Aromat olejku jest cytrusowy o owocowej słodkiej, odświeżającej, wprawiającej w dobry humor nucie zapachowej. Unoszący się w powietrzu zapach olejku grejpfrutowego budzi cieple uczucia.

Olejek grejpfrutowy wskazany jest przy wyczerpaniu nerwowym i dużej ekspozycji na stres. Podnosi wydajność w pracy oraz koncentrację. Zastosowany do pielęgnacji skóry, normalizuje wydzielanie gruczołów łojowych, rozświetla skórę tłustą, mieszaną i problematyczną, działa odtruwająco i ściąga pory skóry. Stosowany w zabiegach antycellulitowych i w masażach odchudzających, wzmacnia efekt zabiegu, wpływając redukująco na komórki tłuszczowe. Olejek jest wskazany do masażu przy zmęczeniu mięśni i zatrzymywaniu płynów a także do refleksoterapii.
Ze względu na zawartość substancji fotouczulających należy bezpośrednio po zastosowaniu olejku unikać słońca i promieni UV.

Olejek z kadzidłowca BOSWELIA CARTERI OIL

Zwany też olejkiem olibanum otrzymywany jest poprzez destylację parową oleogumożywicy kadzidli Cartera. Żywica tego drzewa zwana jest płynnymi perłami drzewa życia. Nuta zapachowa olejku jest jednocześnie świeża i drzewna o głębokim, ciepłym i balsamicznym tonie.

Palona żywica z kadzidłowca od wieków stosowana była w obrzędach religijnych. Olejek z kadzidłowca ma działanie oczyszczające, tonizujące i rewitalizujące. Łagodzi i odsuwa wyczerpanie i napięcie nerwowe. Olejek z kadzidłowca jest znakomity do medytacji i głębokiego relaksu. Pogłębia oddech, oddala bezsenność, nocne lęki, stabilizuje postresowe stany. Polecany jest również w stanach infekcyjnych górnych dróg oddechowych.

Olejek z kadzidłowa znany jest jako środek gojący rany, zabliźniający i przeciwzapalny, stosowany na blizny. Olejek ten jest niezastąpiony w kuracjach odmładzających, odżywczych do cery dojrzałej i w przypadku przedwczesnego tworzenia się zmarszczek a także w zabiegach niwelujących rozstępy i blizny. Dzięki regenerującemu i pojędrniającemu działaniu ma szerokie spektrum działania.

Olejek cedru atlaskiego Cedrus Atlantica Wood Oil

Otrzymuje się poprzez destylację parową drewna cedrowego. Olejek cedrowy znany jest od czasów antyku. Jest stosowany w medycynie i kosmetyce od wieków.

Charakteryzuje się pięknym żywiczno - balsamicznym zapachem o drzewnej nucie. Dzięki pełni aromatu wspaniale nawania powietrze, sprzyjając uczuciu komfortu, wprowadza harmonijną atmosferę. Ma działanie antyseptyczne stąd zalecany jest w przeziębieniach i problemach z górnymi drogami oddechowymi.

Działa rewitalizująco, sławę zdobył także jako afrodyzjak. 
Ze względu na swoje właściwości ściągające zalecany jest do pielęgnacji cery problematycznej, przy łupieżu, egzemach a także “stopie atlety”. Stosowany jest również w terapiach cellulitu i masażach drenujących,  dla osób zmęczonych i zestresowanych.

Olejek rozmarynowy Rosmarinus Officinalis Leaf Oil

Otrzymywany jest drogą destylacji parowej całego ziela rozmarynu lekarskiego. Olejek rozmarynowy ma głęboką, ciepłą, świeżą ziołową nutę o charakterze pobudzającym witalność, pamięć i koncentrację. Stosowany od wieków, zarówno w medycynie jak i w kuchni, w problemach trawiennych. W starożytnej tradycji uznany był za symbol wierności.

Olejek rozmarynowy znany jest ze swoich regenerujących właściwości. W kosmetyce stosowany jest jako remedium przeciwko starzeniu się skóry, ponieważ uelastycznia i ujędrnia skórę. Używany jest do zabiegów antycellulitowych i do ujędrniającego masażu ciała. Usuwa sztywność i zmęczenie mięśni. Jest skutecznym antyseptykiem, od wieków stosowany był przy leczeniu egzem i zainfekowanych ran a także infekcji grypowych i dróg oddechowych. W kosmetyce ma też zastosowanie w pielęgnacji cery tłustej, mieszanej i problematycznej, Może być stosowany w celu niwelowania przebarwień.
Olejku rozmarynowego nie należy stosować w pierwszych miesiącach ciąży.

Opinie (9)

4 grudnia 2019

Cudownie koi nerwy. Aromaterapia jest niesamowita. A ta od Femi jak zawsze najlepszej jakosci! :)

4 grudnia 2019

Wystarczy kilka kropel do kominka a caly dom niesamowicie pachnie przez caly dzien. Swietna jakosc olejkow. Nieporownywalna. Na pewno wyprobuje kolejnych mieszanin. Danusia

4 grudnia 2019

Kocham arometarapie od Femi :))))

4 lutego 2020

Wystarczy doslownie trzy krople do kominka i pachnie caly dom. Bardzo dobra jakosc. Polecam

4 lutego 2020

Moja ulubiona kompozycja!!!!!

27 maja 2020

Boski! Skutecznie odpręża i koi nerwy ;)

16 lipca 2020

Wspaniały zapach, wspaniale koi ...

13 sierpnia 2020

Relaks pełną gębą;)

22 marca 2021

To naprawdę jest dotyk jakiegoś Anioła albo Anielicy...wnętrze nabiera zupełnie innej energii, która przenika do mojej duszy i ciała..

Newsletter
Twoje piękno jest naszą pasją. Dołącz do nas i poznawaj świat FEMI.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl