Języki
Olej arganowy - (Aragania spinosa L.)

INCI: ARAGANIA SPINOSA KERNEL OIL

Olej otrzymywany jest w wyniku tłoczenia na zimno świeżych nasion drzewa arganowego (Aragania spinosa L.). Olej ten ma wspaniałe właściwości gojące, regenerujące i odmładzające skórę. Wykazuje silne działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne, zwiększa sprężystość skóry suchej i odbudowuje warstwę ochronną skóry, a także redukuje zmarszczki i zmiękcza naskórek.

Olej ten zawiera ok. 80% nienasyconych kwasów tłuszczowych, z przewagą omega - 6, w tym niesyntezowanego przez ludzki organizm kwasu linolowego. Olej ten zwany też „płynnym złotem Maroka”, jest bogatym źródłem witaminy E. Dużą zaletą oleju arganowego jest zawartość steroli, znanych ze swoich właściwości przeciwzapalnych i łagodzących takich jak m.in. spinasterol.

Newsletter
Twoje piękno jest naszą pasją. Dołącz do nas i poznawaj świat FEMI.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl